czwartek, 28 stycznia 2016

Bardzo mięsny chłopski garnek

Bardzo mięsny chłopski garnek 


Składniki :
  • 300g karczku bez kości,
  • 3-4 kiełbasy, ( u mnie śląskie )
  • 1 filet z kurczaka,
  • 1/2 małej kapusty białej,
  • 6 szt pieczarek,
  • 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie,
  • 1 puszka pomidorów w zalewie,
  •  1/2 czerwonej papryki,
  • sól,
  • pieprz,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • 2-3 szt ziemniaków,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • olej do smażenia,
  • bulion. 
Przygotowanie :

Mięso wieprzowe zmiel. Na patelni rozgrzej olej. Mięso mielone posyp solą i pieprzem.  Podsmaż . Ściągnij z ognia i przełóż do garnka. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną kiełbasę i fileta z kurczaka. Ponownie przełóż do garnka.Warzywa posiekaj - paprykę, kapustę i pieczarki. Paprykę i pieczarki podsmaż. Przełóż do mięsa. Do garnka  wlej pomidory. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Dodaj pokrojoną białą kapustę. Wlej bulion i koncentrat pomidorowy. Duś 10 minut. Dodaj pokrojone ziemniaki i odsączoną fasolę. Ponownie duś 10-15 minut. Dopraw do smaku. 


Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY z aktywnym linkiem www.layman.pl/bitwa-na-przepisy 

2 komentarze:

Print