niedziela, 31 grudnia 2017

Przekąskowa choineczka

Przekąskowa choineczka 


Składniki naleśniki:
  • 80 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku, 
  • 1 szklanka mleka,
  •  1 jajko, 
  • 3/4 szklanki mąki, 
  • 2 łyżki oleju .
Przygotowanie :

Wszystko dokładnie zmiksuj. Do miski wlej mleko i dodaj szpinak.  Całość zblenduj. Wbij jajko. dodaj mąkę i olej. Wszystko dokładnie zmiksuj.Patelnię rozgrzej.  Smaż naleśniki z dwóch stron. Przełóż na talerz.

Składniki nadzienie :  
  • 1 opakowanie serka kremowego naturalnego, ( około 200g )
  • szynka konserwowa w plasterkach.
Przygotowanie :

Każdy naleśnik posmaruj serkiem i połóż plasterek szynki. Zwiń roladkę i podziel na mniejsze części. Mini roladki układaj obok siebie tworząc choinkę.

Udekoruj serowymi gwiazdkami i kuleczkami z czerwonej papryki.
 


 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print